Hrdina Hafík

Milé děti, určitě si vzpomínáte na pejska Hafíka, který žil u Martínka doma. Byli to věrní přátelé, kteří spolu vymýšleli různá dobrodružství. Nejvíce však milovali hry na superhrdiny.

Vyšel ven před dům a porozhlédl se po okolí. Jenže pejska neviděl. Jeho oči ale padly na něco šedého. Byla to malá šedá kočka.

„Ahoj, nevidělas tady hnědého malého pejska? Je huňatý a jmenuje se Hafík a že prý utíkal pryč…“ zeptal se chlapeček pouliční šedé kočky. Ta se na něj potměšile podívala, olízala si tlapku a zamňoukala: „Pejska… Ty nemám ráda,“ řekla. „Ale ano, byl tu jeden. A utíkal za nějakou holčičkou!“ řekla nakonec a odešla pryč.

Chlapeček jí poděkoval a hledal dál. Ušel pár metrů, když vtom uslyšel štěkot. A ne ledajaký štěkot! To byl přece Hafík! To on štěkal! Chlapeček následoval zvuk a běžek, co mu jen nohy stačily. Vtom uviděl svou sousedku, holčičku jménem Zorka, která si právě hrála s Hafíkem.

Pohádka pro děti - Hrdina Hafík CZ
Hrdina Hafík CZ

„Hafíku, co tady děláš?“ řekl vyplašeně Martínek a začal objímat svého pejska. Hafík se samozřejmě radoval také a celého ho pooblizoval.

„Tvůj pejsek mě zachránil! Je to hrdina,“ řekla mu holčička. Martínek se nevěřícně podíval na svého psa a pak na Zorku. Jeho pes a hrdina?

„Hrála jsem si na ulici, kreslila jsem si křídou po chodníku, když vtom se vyřítil velký pouliční pes. Velmi jsem se bála a křičela o pomoc. A právě Hafík mě zachránil! Přiběhl a svým štěkotem psa odehnal! A teď tady na mě dává pozor, když si kreslím na chodníku!“ dopověděla příběh holčička. Martínek byl na svého pejska pyšný. Chvilku si ještě všichni hráli a pak se děti vydaly domů. Rodiče i Martínek měli radost, že je jejich pejsek konečně doma s nimi.

Pejsek Hafík sice věděl, že měl čekat na Martínka, ale protože je superhrdina, musel holčičce pomoci! Tedy alespoň si myslel, že je superhrdina. I když jím vlastně i byl. Pomohl přece holčičce a nejen to. S Martínkem a Zorkou se stali kámoši a všichni tři si hráli spolu na superhrdiny. Martínek věděl, že by se Hafík nakonec k němu vrátil, ale byl rád, že ho našel. Je to přece odvážný hrdina!

4.6/5 - (125 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..