Víla podzimnička

Milé děti, určitě si vzpomínáte na pohádku o kouzelném dýňovém ráji, kde žily víly podzimničky. Víly podzimničky se vždy po létě probouzely a vykukovaly ze svých magických dýňových domků. Měly velmi důležitý úkol. Víly podzimničky se totiž musely postarat o to, aby po teploučkém létě zbarvily svět barvami podzimu. A to bylo i úkolem víly Liany.

Ta letěla po dýňové krajině, přivítala se po dlouhém spánku se svými sestřičkami vílami a vydala se do blízkého města. V městečku svou kouzelnou hůlkou oblékla každý strom do barev podzimu a přivedla s sebou i chladný vánek. Radovala se ze své úspěšné práce.

Když se však připravovala letět dál, zamotala se celá do pavučiny. Její listové šaty, křídla i krásné červené vlásky byly zamotané a ona se nemohla ani pohnout! Nedosáhla ani na svou hůlku. Když tu se k ní přiblížil pavouček. Tomu Liana vysvětlila, že je kouzelná víla a musí se postarat o to, aby začal podzim. A jak to dopadlo? Pustil ji pavouček ze své pavučiny? To se hned dozvíme…

Pohádka pro děti - Víla podzimnička
Víla podzimnička

Jak se víla Liana snažila dostat z pavučinky, pavouček se na ni jen škodolibě usmíval. „A proč jsi tedy tak důležitá?“ zeptal se jí.

„No přece jsem důležitá, protože musím vnést ducha podzimu do všech zemí! Aby se krajina připravila na tuhou zimu!“ řekla mu Liana. Pavouček se zamyslel.

„A co z toho budu mít já, když tě pustím!?“ zeptal se jí a pomaloučku se k ní po pavučince přibližoval. Liana se bála, ale věřila, že pavouka nakonec přesvědčí.

„Sluníčko už nebude tak teplé, všude budou červené či oranžové lístky a jemný vánek tě příjemně zchladí!“ řekla mu víla podzimnička. Pavouček přemýšlel a nakonec Lianu pustil. Pomohl jí ze své pavučinky a Liana vyletěla do vzduchu.

„Děkuji ti! Za to tě odměním!“ řekla mu a mávla svou kouzelnou hůlkou. Pavoučkovi vykouzlila krásnou velkou pavučinku ve tvaru listu. Ten mávl hlavou a poděkoval jí za krásný dar.

A tak se víla podzimnička mohla postarat o to, aby všude zavítal podzim. Kouzelnou hůlkou mávala po okolí a do všeho posílala ducha podzimu. Stromečky svými barvami zdobily každý park a v příjemném větru vesele štěbetali radostní ptáčci.

Když se den blížil ke konci, víla podzimnička se vydala zpět do své magické země dýní. Přiletěla ke své oranžové dýni a uložila se po náročném dni ke spánku. A tak se po celý podzim víla Liana i její sestřičky staraly o to, aby ducha podzimu vnesly i do vaší krajiny… A možná na ně i někdy narazíte, jak svou kouzelnou hůlkou mění krajinu na podzimní pohádku.


Cordyceps
Cordyceps – Doplňte si energii „tibetským zlatem“ »
4.7/5 - (84 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..