Čestný král Cyprián a záhadná dívka

Milé děti, určitě si vzpomínáte na čestného krále Cypriána, který byl svou laskavostí a dobrotivostí znám po celém širém okolí. Své království řídil mladý král férově a o svůj lid se vždy s láskou a pokorou postaral.

Snil o tom, že potká tu, která ho bude milovat pro jeho dobré srdce, nikoli pro bohatství, které má. A bude se o jeho království s láskou starat jako dobrá královna. No lehké to neměl. Každá dívka, kterou potkal, toužila jen po bohatství. Jednoho dne se však král vydal na projížďku do blízkého lesa, kde narazil na zraněnou srnku. Té chtěl pomoci, ale jeden z jeho rytířů ji postřelil. Asi cítil, že králi hrozí nebezpečí, i když to pravda nebyla. Král Cyprián nešťastný z toho, co se stalo, padl na kolena a prosil srnku o odpuštění. Jeho slza smutku však srnku zázračně vyléčila. A nejen to! Srnka vyskočila a utekla do hustého lesa a vrátila se zpět s krásnou mladou dívkou.

Pohádka pro děti - Čestný král Cyprián a záhadná dívka
Čestný král Cyprián a záhadná dívka

„Já jsem Hanka a žiji v tomto lese se zvířátky!“ promluvila okouzlujícím hlasem mladá dívka. Král popošel blíž, byl ohromený krásou mladé slečny, její krásné blonďaté vlasy až po pas a modré oči jako to nejčistší jezero zcela popletly Cypriánovi hlavu.

„Já jsem Cyprián,“ řekl král.

„Já vím, kdo jsi, sleduji tě už déle, pomocí mých věrných kamarádů zvířátek,“ řekla dívka a usmála se. „Přišla jsem ti poděkovat za záchranu mé přítelkyně srnky!“ řekla Hanka vesele.

„Rád jsem pomohl!“ řekl král Cyprián nesměle.

Král pak Hance navrhl, zda se s ním neprojede na koni. Plavovlasá dívka souhlasila a s pomocí králových rytířů vylezla na koně. Cyprián a Hanka se projížděli na koni dlouhé hodiny. Společnost jim dělali nejen rytíři v pozadí, ale i ostatní veselá zvířátka. Cyprián a Hanka si nemohli přestat povídat. Jako kdyby se znali celá léta. Projížděli se po lese a louce, až skončili před bránou jeho království. Cyprián sesedl z koně a pomohl i Hance dolů z koně. Ta mu opětovala krásný úsměv.

„Děkuji ti za krásnou projížďku! Máš to nejčistší srdce! Pomáháš všem, lidem i zvířátkům!“ řekla mu Hanka.

A neuvěříte, co se stalo poté! Hanka a Cyprián se do sebe zamilovali. Trávili spolu každou volnou chvilku. Ať už se procházeli po královských zahradách, nebo uličkami království či lesa. Později se konala velká svatba plná radosti a lásky, kde král pozval celý svůj lid a nejenom ty! Pozval i zvířátka. Ty totiž pomohly králi Cypriánovi najít tu pravou lásku.

4.5/5 - (113 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..